søndag 29. november 2009

Rødnesedagen




 I anledning rødnesedagen har hele familien i kledd seg rød nese. Ble vi ikke fine??



 




Trym ble den søteste da. Lille klovnen vår.

Helga har gått med til rydding, vasking og merking av klær. Har fått ryddet i boden i kjelleren, så nå står en tur til Fretex på planen. Fikk endelig somlet meg til å legge om dekk på bilen også. På tide det nå :P

I morgen blir det kort dag på jobb, for jeg skal til helsestasjonen med Trym midt på dagen. Veiing og måling samt MMR-vaksine. Også håper jeg jeg får tatt Pandemrix vaksinen selv imorgen.

lørdag 21. november 2009

Den store handledagen.

Da har guttene mine og jeg vært rundt hele Bergen på handling i dag. Startet på JYSK på Midttun, med ny dyne til mannen, en madrassbeskytter, og en søt liten stol til sønnen. Og da var i grunnen bilen alt full...
Så gikk turen videre til Nøstebarn, der fikk vi kjøpt en flott ullfleece dress og et par bodyer til sønnen. :)
Ny dunpose til barnehagevogna fikk vi tak i på Biteringen, hadde litt flaks der altså.. den var på tilbud til 990,- før prisen var 1690,- så ikke noe å si på det kjøpet ;)
 Men da var bilen veeldig full..
Sønnen var våken igjen, han sovnet på vei til JYSK.. ble bare en times dupp idag, men det gikk ganske greit. Ble litt ekstra fart og lyd i han her et par timer før leggetid. Men vi holdt ut alle mann :)
Så da kjørte vi videre... til Janus på Espeland... fikk handla litt der også gitt.. så gikk turen videre til IKEA. Og jada.. vi handlet litt der også... lenge siden vi har hatt så smekk full bil gitt. Måtte hjem og laste ut av bilen før vi kunne handle mat... så da gikk vi like godt ned til Oasen etter å ha tømt bilen for alle våre kjøp. Så fikk vi litt frisk luft også.

Tror hele familien var ganske så slitne etter denne utflukten. Men sånn blir det når man utsetter og utsetter og utsetter... da ble det plutselig mye vi kunne få unna på en dag. Fordelen var vel at vi var tidlig ute så vi slapp det meste av kø. Merket det best på vei hjem fra IKEA, da var det kaos overalt..

Skulle egentlig ha barseltreff her imorgen, men har avlyst det. Trym er ikke i form. Han har holdt seg feberfri idag, men er slapp og matlysten er ikke god. Og hoster og hoster og hoster. Hadde han med til legen på fredag, litt slim i ene lungen. Halsen så fin ut og CRP på 14. Mest sannsynelig virus, bare å vente å se.
Jeg holder på å nærme meg frisk nå, etter en drøy uke på Ery-max. Legen hadde mistanke om mykoplasma lungebetennelse. Aner ikke om det var det det var, men nå er jeg iallefall mye bedre.

fredag 13. november 2009

Hjemme i dag..

Jada.. Trym fikk vaksine mot svineinfluensa på onsdag, og det er vi jo fornøyde med. Men da jeg henta han i barnehagen igår så fikk jeg høre at det var like før de hadde ringt etter oss flere ganger... Lille tassen vår var ikke helt i form. Litt feber og slapp og grinete.. men fordi det var flere unger som var borte fra avdelingen hans, så fant de ut at han kunne være der.. Jeg synes de kunne ha ringt oss jeg da. Han var jo helt utslått da vi kom hjem jo. Så da er vi hjemme idag. Han har litt feber idag også, men litt piggere i formen :)

Jeg tok meg en tur til legen igjen idag. Har gått på Apocilin en uke nå uten særlig bedring. Er lettere å puste, men hoster like ille.. *lei*
Nå har de mistanke om at jeg kan ha fått en mykoplasma lungebetennelse... så da var det ny type antibiotika og blodprøver.. jaja.. så får vi se da, om dette hjelper. Håper det da for nå er jeg skikkelig lei av å gå her og hangle..

fredag 6. november 2009

En 1-årings tanker

Lånte denne fra en venninne :

En ettåring ser verden omtrent som en serie lysbilder der hun til en hver tid bare greier å tenke ett bilde fremover. Et ettåring som fingrer med stereoen, greier ikke i tankene å "spole frem filmen", slik at hun kan tenke over hva som vil skje til slutt hvis hun fortsetter å klå, som for eksempel at du blir sint. Hun ser stereoen, lyser opp, og tenker "Knapper!". Ivrig stabber hun bort til den. Først når fingrene når knappene, faller neste lysbilde på plass, som er at: "Nå kommer snart en voksen!", barnet ser forventningsfullt mot kjøkkendøra. Ganske riktig: Der står du i døra! I glede over at hun greide å forutsi at du ville komme, smiler hun bredt ved synes av deg. Dette smilet springer ut av stolthet over å få rett, men tolkes gjerne feilaktig av voksne til å bety: "Ha, der lurte jeg deg!" eller: "Se hva jeg driver med, når du ikke følger med!".


Når hun har sett litt på deg slukner smilet. Nå har neste lysbilde falt på plass, nemlig at "Nå sier mamma nei!". Dermed snur hun seg mot stereoen, rister iherdig med hodet og gjentar "Nei, ne-ei, ne-ei" for seg selv. Vel og merke mens hun fortsatt trykker ivrig på knappene. Du blir enda mer irritert. Det er fort gjort å tenke: "Se der! Hun vet det er galt, men gjør det likevel!". Antakelig sier hun ikke nei fordi hun vet at hun gjør noe galt. Et nei i den alderen betyr som regel: "Den lyden de voksne lager når jeg tar på stereoen". Det betyr ikke det vi mener det betyr: "Gå vekk derfra, det har jeg sagt tusen ganger!".


Ditt lille avkom, som har stått og sagt "nei-ei" for seg selv, har nå fått neste lysbilde frem. "Nå kommer den voksne mot meg!" Hun snur seg, helst uten å ta fingrene vekk, og bryter ut i et smil over å se deg komme. Dette smilet betyr: "Der kommer du jo! Var det ikke det jeg visste!" Det er heller ingen ny provokasjon. Det betyr ikke: "Jeg synes det er så gøy å terge deg!"


Smilet slukner igjen raskt. Nå er neste melding kommet, en melding som forteller at nå kommer den voksne til å være sint å løfte henne vekk. Hun slipper stereoknappen og løper unna. Du sukker og sier noe slik som: Ja! Ikke hold på med stereoen" Det har mamma sagt". Du går inn på kjøkkenet igjen.


Et par minutter senere snur barnet ditt seg tilfeldigvis og får øye på stereoen. Hun lyser opp og tenker: "Knapper!" ...."